Friday, August 8, 2008

Jakarta Underkompor: A story from a melancholic writer


It was quite long time ago i heard Arham Kendari. will publish his creative idea through a book. My friend have introduced Arham's web and friendster to me.

I though he deserves to get it since his creative idea and funny illustration are a perfect combination for book publishers. So... when i see his book is displayed in a book store...i was not surprised anymore.... And without further thinking...i bought it...



Arham is a creative person... who can create his daily life into a funny story.... even sometimes it is diffifult to distinguish between funny and dumb... (sorry...hehehe)...
For example: he forces himself to get in a crowded public transport or letting his nephiews making decoration on his face.... hmmmm...

But anytime he writes a story related to his mom... Arham becomes a sensitive and melancholic person... I can feel it... But it is a compliment for him. Furthermore... Melancholic is better than becoming an alcoholic... right? hehehe

One thing.... I can see from this book, his transformation from Siti Nurhaliza lover to Dian Sastro lover....Have you changed your mind Arham? And in the cover, we can see Arham shows off his little bit hairy armpits.... Do not you need firdaus oil beforehand Arham? LOL

As a conclusion.. this book is worth to be read.. your forehead doesnt have to be folded..... Very entertaining.....

16 comments:

mata said...

keren keren...
kreatip banget :p

marshmallow said...

jadi ingat lagi sama janji seorang teman yang mau ngirimiku buku ini.
ah, dia memang terlalu sibuk, gak sempat menepati janji.
*sob*
waktu masih liburan aku nyari buku ini gak ketemu.
kayaknya musti nunggu pulang sekali lagi deh baru punya kesempatan bacanya.

superlazy said...

@marshmallow: sory, gak sempet ngirim, lha bu dokter pake acara ngumpet di remote area segala...

hmm, setuju be, ini buku emang beda dibanding blog2 lain yg dibukukan.. ceritanya simple, gak muluk-muluk, tapi menghibur dan bermakna (uups.. promosi nih)

marshmallow said...
This comment has been removed by the author.
marshmallow said...

@superlazy:
ya ampyun, alasan yang mengalaskan alasan lain.
koq malah nyalahin aku?
basi banget deh.
lagian ntar aku beli sendiri aja deh.
*ngambek*

superlazy said...

@marshmallow: ok deh kalo mo beli sendiri? so, buku yg udah terlanjur ada ttd n cap bibirnya Arham buat aku saja ya...

bookquickies said...

woooiii... review Better manaaa?

herry setyono said...

harga berapa bang?

jd pengen baca juga nih

ichanx said...

bagus ya bukunya? nanti kalo sempet ke kota cari ahhh

suhadinet said...

Bukunya sepertinya keren banget ya Be..(jadi ikut-ikut manggil Be, kayak si mallow).

Arham kendari, saya pernah masuk ke blognya. Juga keren. Kreatif banget orangnya.

marshmallow said...

@suhadi:
hehe...
awalnya anak-anak lain tuh, kayaknya karena nyebut bakhri suka bikin keblibet, jadi lebih gampang manggil babe.
syukur yang dipanggil gak keberatan.

Lawstude said...

wow. i also get kinda emotional when the topic speaks of moms. i am raised singlehandedly by my mom and i will do anything to make her happy. i love her dearly.

Moh Bakhrian Syah said...

@mata: betul.... ga nyesel bacanya... menghibur... kening ga akan berkerut....

@melow: xixixix... ada yang tersengat tuh.... yang jelas bukan aku...

@ali: udah jadi PRnya arham ya pa? heheheh

Moh Bakhrian Syah said...

@ali: waduh! pake cap bibir segala? Syeereeemmm....

@mina: better? hmmm... yang mana ya? xixixixi lariiiiiiiiiiiii

@hery: tepatnya aku lupa... kalo ga salah antara 40-60 ribu deh...

Moh Bakhrian Syah said...

@ichanx: lumayan seru chanx.... mengisi waktu luang... ayo membaca... hahahaha

@suhadinet: gapapa dipanggil babe.... no problemo.... yang pasti seru baca bukunya....

@melow: ga keberatan lah... kan under nutrisi... xixixixix

Moh Bakhrian Syah said...

@lawstude: agree.... she deserves to get anything from us as her children....