Tuesday, April 17, 2007

Differences are differences

Every single difference can be immersed. It is non sense!!!! Let me give some examples… I will begin with this sentence….

I DO… That is the holy lines that have always been waited by marriage couple. Some people said that moment is the ultimate experience for couple to immerse their differences becoming one. Is that true? How about if they have difference in terms of religion? Could it be immersed by them?

Some will say yes…. But some will say…. I keep my religion as my personal life, no one can intervene it even my parents or partners. Finally, marriage between 2 persons who have different belief happens. Do they think about the consequences?

What will happen to their kid if they had? Are there still any tolerances between them to let their kid following one religion and ignoring another one? Or let their kid chooses the belief by him/herself when he/she becoming an adult? Hence what will happen before he/she has been an adult yet? Letting him/her being atheism? No guidance at all from parents?

Another one is quite new and becomes headline at MX Sydney newspaper Tuesday, April 10, 2007. Have you ever read about what is happening to Elizabeth Hurley’s marriage? She has married with Indian born UK millionaire man which is Arun Nayar. The newlyweds have been accused of breaching Indian wedding, by drinking alcohol, not taking off shoes, not wearing proper dress covering her body, and being photographed while kissing. A devout Hindu has begun legal proceedings saying Liz’s ceremony broke with customs. The couple has been charged with an intention to outrage the feeling Hindus by insulting their religious and ritualistic belief. They can get unlimited fine and possible 3 years prison sentence. The worst thing is willingness of Liz’ father in law to testify against them…

Now let me leave you with this question…
Can you still immerse differences in religion and culture?
The answer is all up to you…

8 comments:

Harris said...

Iya nih Om.
Gw ma Mariana Renata juga beda 'aliran'.
Suruh dia jadi muallaf juga yah??lolz.

w@hyu said...

buat aku sih kalo culture mungkin masih bisa. tapi kalo religion, sorry to say NO :)

Aya Nurdin said...

Banyak tuh teman2 Indo (terutama cewek) yang menghadapi dilemma seperti ini dan bimbang gak tahu harus putus dengan doinya atau tetep lanjut. Kalo Aya sih ya, sudah tahu harus standing dimana. Ini soal akidah mas, jadi gak ada yang namanya bargain-bargainan.

tari mokui said...

pro Aya ....:D
lagian yang "seagama + agamanya Insya Allah bagus" kan masih banyak...

jgn sampai awalnya "I DO"..lama2 jadi "ADUH..ADUH.." karena beda akidah itu :D

Mashuri said...

Banyak yang terlanjur basah kawin beda agama secara testimonial mengatakan perkawinan mereka sangat "sulit" dan sangat tidak "nyaman". Bahkan mereka sendiri (orang-orang yang nikah beda agama) menganjurkan kepada yang belum maried untuk tidak mengikuti jalan mereka.

Yang menjadi korban pasti anak-anak. Dari awal anak-anak mereka sudah berhadapan dengan pilihan yang tidak mereka pahami....
Si-Bapak begini....si-Ibu begitu.....

Akhirnya, kita berkontribusi menciptakan "new-species" yang siap-siap akan menerkam kita di akhirat nantinya....

Aya Nurdin said...

Tar, kalo yang "seagama + agamanya insya allah bagus" ada tiga orang sekaligus pada saat yang bersamaan, nentuinnya sekarang pake apa coba, nah lho..... Hehehe....maap mas bakhry, jadi melenceng dari topik utama niy^_^

retrospectips said...

Bro, tulisan mu seperti soal assignment, di akhir pake pertanyaan segala. Jantung ku jadi berdebar" nih bacanya. Untuk tidak ada kata "due date" dan "2500-3000 words" di akhir postinganmu.

Kalo saya pribadi, harus se-agama lah, itu nomor 1.

tari mokui said...

permisi ya mas Bahri....:)

Aya...jawabannya panjanggggg dan lamaaaa.....so, nanti aja ya..di blogku :)Insya Allah..minggu ini deh. mood ngeblognya blum balik nih...
singkatnya...istikharah + tunjuk satu bintang :)