Monday, May 7, 2007

Confronting

Have you ever heard and watched a talk show Dr Phil broadcasted in US?
Today I watched it. Actually i have watched it for a couple of times. Because I think that program is not special, I pay no more attention on it. But today... i was distracted by this.
Today channel 10 Oz aired 3 cases in one session which was about 'teachers caught in the act with their students'. It told the story about how female teachers got to involve in sexual relationship with their young students (14-15 years old).

There were 3 guests during the program. A female represented a teacher, one man represented her husband, and other was a young student. What i was distracted were:

1. During the interview, dr Phil asked to teacher the story why it happened. We all do know that teacher has broken the law.... due to having sexual relationship with under age adolescence which was her student. But how he ask.. is very confronting.... He asked judgemental questions.... It was not fair...
She confessed that she made mistakes and still loved with her student. She should life behind the bars at least 30 years... but i think she does not deserve to get another punishment from others. Who are you dr Phil????

2. dr Phil invited ex husband of another female teacher. Please highlight, make bold and italic for word EX.... now he has been married with other woman. But why did he expose that story again??? It was nothing to do with you anymore man.... what was your real intention?? Wanna get popularity because at the same time you have published your book about that story??? OMG....

I think dr Phil just want to copy Oprah Winfrey show. Totally..... please pick one episode of Oprah show.... studio setting, audience, and the topics.... it is similar.... but we can see how Oprah asks her guests with emphaty.... Go Oprah.... You are still the best...

FYI... for episode was aired on Feb 07, dr Phil was sued by his guest due to humaliting him during commercial break. Hmmmm....

Because Wahyu said he has not known this talk show.... now i give you an example. What do you think?

10 comments:

mina said...

aku lihat yang Oprah episode tentang itu. in fact, aku suka banget Oprah show, andai kaya, mau punya semua rekaman show-nya. tapi aku gak suka Dr Robin, psikolog yang di Oprah :(

w@hyu said...

Kalo Oprah Winfrey Show sih sering nonton. Setiap episode-nya selalu bagus. Tapi kalo Dr Phil aku gak tau. udah ada di Indonesia belum yah?!

Mohammad Bakhriansyah said...

@Mina: setahuku Oprah sudah lama banget... puluhan tahun... kalo mau beli semua episodenya mungkin harus minta uang ke Bill Gates dulu kali ya.... atau ke Donald Trump???

@Wahyu: di Indo?? waduh ga tahu ya Yu.... tapi coba lihat di blog ini deh... mudah-mudahan ada bayangan...

Eni said...

Hmm..aku lebih suka Oprah..
kalo Oprah lebih sebagai facilitator tapi dr Phil kaya menggurui...(kesannya dia perfect). Oprah selalu bisa mengambil sisi positif orang lain , membuat orang itu merasa dihargai, dan mengakui sisi manusiawinya. Dr Phil kebalikannya kayanya... Dan terus terang...aku lebih menginginkan undangan dari oprah daripada dr Phil...Garing..he..he..

Aya Nurdin said...

Yup setuju dengan mbak Eni. Dari edisi juvenile crime yang dulu kutonton, Dr.Phil dengan arrogantnya langsung terjun sendiri menginterview pelaku kejahatan dibawah umur. Lucunya pertanyaan2 yg muncul berkesan menginterogasi mereka tanpa mempertimbangkan kondisi emosional mereka yang tampak unstable. Dr.Phil kayaknya tuh cucok jadi Polisi ato prosecutor aja kali ye? Soalnya nanyanya ngeyel banget!!!

[H][A][R][R][I][S] said...

Masa seh tuh guru ngesex ma muridnya??

Gile tuh anak. Umur 14 taon udah ga perjaka. Kalah telak nih gw beberapa taon. Hehehe....

Tapi emang Oprah banyak di ikutin tuh. Di Indnoesia, TRANS TV, yang Dorce Show juga kayaknya ikut2 Oprah. Tapi payah!!! hahaha....

tari mokui said...

hmmm.....in my opinion, Oprah Winfrey is much..muchh...better. She knows how to treat others. Instead of being prosecutor, she interviews her guests as mom talks to her children. She runs her shows womenly by showing empathy, luv and caring...
I am wondering whether...DR. Phill is the replica of common man's behaviour... trying to be outspoken, rigid and pragmatic...
^_^...kidding...peace...peace...peace..

-O'show lover-

Mashuri said...

Oprah didukung tim di balik layar yang bagus sehingga mampu mengangkat tema-tema yang menarik. Sampai di sini saya suka.

Selanjutnya, saat menawarkan solusi idenya gak lagi universal. Di titik ini saya mulai tidak suka.

Acara yang lain kayaknya banyak terinspirasi Oprah. Tapi gak bisa sesukses Oprah, karena rizki orang beda-beda...he..he...*masih nyambung gak ya*

Bakhrian syah said...

@Eni: fasilitator??? jangan bawa-bawa assignemnt ke blog dong... tambah pucing nih.... hahahahaa

@aya: tambah lagi satu bukti untuk menghindar dari menonton acara ini... hehehe

@ale: ya beneran lah... mau jadi victim berikutnya Le????

@tari: pragmatic???? siapa tuh tar??? ;)

@uyi: kalo tidak universal... ya wajar lah... karena sulit menemukan sesuatu yang totally sama... karenannya kita dianugerahi Allah akal untuk memikirkan dan memecahkannya.

w@hyu said...

thanks banget mas atas cuplikan talk show Dr. Philnya.
sepertinya acara itu belum ada di Indo. setidaknya aku belum pernah liat.

hm.. aku gak begitu jelas nangkap maksud perbicangannya. selain karena suaranya yg kurang jelas, listeningku emang masih kacau. tapi, aku koq ngeliatnya kayak orang lagi 'berantem' ya?!