Tuesday, July 10, 2007

Freezing Moment in My Life

Winter holiday is a perfect moment going to Snowy Mountain in Canberra Australia. It takes 6 and half hours by bus from Sydney.
Last friday night, I and some Indonesian friends went to there. Most of us did not have experience with snow.... and we expected it would be great experience. Snow.... hmmmm.... something that i have never found in my hometown... cause every body knows Indonesia is a tropical country.

We departed from Sydney after midnight around 00.30 am in Saturday... and arrived at Perisher Blue (one of interesting location at Snowy Mountain) at 7 am. I got backache because the bus did not have ergonomic seat and i could not sleep well during travelling...But it was ok... cause at the end....the snow paid me back... hehehehe

When we wanted to pray Fajr... we took abulushion.. Unfortunately, at that time the hot water was run out... so... wow.. it was freezing... and chilly..... After we prayed Fajr... and washed face we continued the journey to the top of mountain.
Do not forget to rent special shoes for snow walking, unless you want your toes freezing.... It costed AUD 5. You also can rent snow board, and ski. If you forget to bring the gloves and beanie... you can buy there... off course the price is more expensive than at Paddy's market in Sydney...

To go to the top of mountain, we took the bus again.. so we did not worry if we could not walk for long distance. Just about 30 minutes... finally.... we found the snow.... hmmmm.....

So many things that we can do at there... snow boarding, skiing, or just walking... some also can make snowman... or play with your friends like throwing the snow.. what a childish... hahahaha....


FYI... we rent the bus... it costed us 75 AUD each person, and for enterance we should pay AUD 11.45 each.
Enjoy your holiday....

15 comments:

[H][A][R][R][I][S] said...

Akh... algi2 bikin gw ngiri aja. hiks..hiks....

Mbo' yo di ajak donk :P

[H][A][R][R][I][S] said...

Btw, salju gmn rasanya Om?? manis ga?? ato sama kayak es di kulkas??

Btw lagi, di sidney skrang lagi musim dingin??

tari said...

asikkk dunk main salju....^_^
btw, pake jeans? emangnya ga tambah dingin tuh....
met hepi2 deh....

Bakhrian syah said...

@Ale: mau ikut? yuk... ntar deh ku ajak ke sana lagi... aku juga masih pengen....
rasanya? hmmm... ya kayak air lah... kan ga campur keringat... hehee

@Tari: emang asyik main salju... hehehe.... jeans? dingin? ga tuh... tari kan ga tahu apa yang ada di dalam... multi layer... dan pake celana yang termoisolator... jadinya tetap hangat....

raida said...

udah bersalju yakkk di sana..wahh senengnya..di sini masih panas2 nya neh..kirim saljunya dunk ke rumah saya :(

mashuri said...

nyamannya maen salju...kaya apa dinginnya?

Bakhrian syah said...

@raida: kan sudah dikirim... coba cek di kulkas... udah kok... pasti ada...

@uyi: dinginnya? dingin banar... hahahaha

w@hyu said...

asyiknya bisa liburan, main salju pula.. hm, kapan ya bisa ketemu salju juga. kalo Indonesia mah boro2 ketemu salju, malah makin hari makin panas. eh, di ancol sekarang ada ice world lho.. cuman belum pernah main ke sana euy :(

kalo pulang ke Indo bawa salju aja ya mas sbg oleh2 :D

btw Perisher Blue bukan tempat liburannya Aya juga tuh?! kalo gak salah sih :)

mina said...

bikin snowman yang gede gak? trus dirapal2 ajian, trus bisa dinaekin, trus bisa buat jalan2 menembus berbagai dunia pake subtle knife.... halah.... terobsesi buku.

- Nilla - said...

Huhuhu... ngiri liat saljunya! Kapan Indonesia bersalju, ya? (loh???)
Mas, hati2 maen snow boardingnya! Ntar kepleset! Hqhqhq... x)

Milda said...

Freezing moment di Oz, di kampungku malah sedang puanas-puanasnya...mau main ke pantai , khawatir tsunami...dan takut item...*weleh-welehhh....*

Bakhrian syah said...

@wahyu: ice world isinya apaan? rumah-rumah darie s gitu ya? asyik juga tuh... bisa jadi pengganti salju....
Perisher Blue emang tempat libur Aya.. tapi bukan tempat dia kerja sekarang...
Kalo ga salah dia kerja di Adellaide

@Mina: ga sempat bikin snowman.. tangan keburu beku hehehehe...

@Nilla: bisa kok Nil.. ke Irian aja.. kan ada tuh salju di pegunungan Jaya Wijaya...

@Milda: Lha! kalo takut semuanya terus ngapain dong???

retrospectext said...

Gimana main ski-nya? Sdh mahir? Hehehe.

awi said...

kadang2 orang dewasa juga perlu bermain seperti anak2, jika menemukan sesuatu yang menarik untuk dijadikan objek permainan, seperti salju. asik banget ya, bisa bermain-main di atas salju

Bakhrian syah said...

@Ali: sudah bro.. udah mahir... malah kemarin juga latihan snow board.. ice skatting juga (dalam mimpi tapinya... hahahah)

@Awi: kadang malu juga ama umur... tapi gapapa lah... ga ada yang kenal aku juga di sana... hahahah