Thursday, July 19, 2007

Wentworth Waterfall

During odd semester break, our colleague from Macquaire University invited us to go to his home at Glenbrook, an interesting area nearby the famous Blue Mountain. He has been our supervisor for a project which was a translation on Indonesian medical document. Many of my colleagues have been there, however it was an interesting invitation from him and his wife... so we did not throw that moment into bin.

We departed from Central Station at 9.18 in the morning, and it took about 1 hour going to Glenbrook by train. It costed almost AUD 12 each for return ticket. Rulli and Nur went first, while I, Wayan and Enni went afterward because it was difficult to catch the bus to Central Station on the Sunday morning.

I and Enni were not recovery yet because a day before we went to Snowy Mountain and arrived at Sydney at 10 pm.. What a tired... But it was ok... no ones can reject great opportunities. :)

Due to electricity problem, our train arrived late at Glenbrook station.. fortunately Prof Rufus and his wife Jeanette had been there for picking us... From Glenbrook we rode two cars to Wentworth Waterfall. It took about 30 minutes.

Me, Wayan & Prof Rufus

I think, Wentworth area was not different with Katoomba unless the waterfall, so for me it seemed memorizing my previous experience. We did bush walking and saw the waterfall with all but Enni and Jeannete. Enni felt exhausted and Jeannete should take care of her.. I am so sorry Enni...
It took about more than 1 hour before we met the restaurant for having lunch. We were there about 1 hour. FYI, we had lil bit funny experience when we ordered lunch. Most of us still were not full enough, because the meal was so small... not enough for slaves' gut like us... ;).

Jeannete, Eni, Nur & Rulli

To catch the cars, we should walk in the bush (again)... and because Enni felt well already, she joined with us... (I bet you were hungry so you could not walk... hehehe).. While we were walking... it was rain... and most of us took umbrellas... i was interesting... cause i felt stupid when we walked in the bush meantime we hold the umbrella...but it was better than got sick.. right? :)

About 4 pm we departed Glenbrook station, but beforehand we went to Prof R's house.

For Prof Rufus and Jeannete... thank you very much... You were such kind persons.

*Photos are Wayan's collection.

16 comments:

mashuri said...

kawalah mandi di bawahnya?

[H][A][R][R][I][S] said...

Jgn2 nama artis hollywood sana si wenthworth Miller diambil dari nama tempat ini yah?? wakakakakakaa.......

Di jogja ada kok air terjun, di Kaliurang. Airnya dingin banget, tapi di daerah situ banyak banget orang2 yang suka mesum. Pacaran sembunyi2.

kayaknya seru tuh klo pasangin hiddden camera, bis itu videonya disebarin di internet. Wakakakakakaka.....

[H][A][R][R][I][S] said...

Btw, Om!!
Persaan kerjaannya maen mulu. liburan terus. Ke Aussie liburan apa kuliah seh?? hehehehe.... *Kidding

mata said...

mantaffff dah itu aer terjun. pernah mandi disitu kang ?

Bakhrian syah said...

@Uyi& Mata: mandi? kayaknya ga bisa deh... masalahnya daerah itu sepertiny tidak bisa dicapai dengan jalan... dan memang berbahaya... jadi sepertinya ya forbidden...

@Ale: Bisa tuh Le dipasang CCTV...ka lagi trend tuh...sapa tahu akhirnya bisa nangkap basah Ale (apa nangkap kering????) sedang bercengkerama dengan .....
At least akhirnya bisatahu bagaimana sih Ale itu mukanya... penasaran nih... hehehhe

Aku di sini jalan-jalan sambil kuliah... jadi jalan-jalannya yang utama... heheehe

Eni said...

Weleh...

Itu si Enni sopo ta..?
Malu2in aja..
Hi..hi...

[H][A][R][R][I][S] said...

Iya....
gw direkam waktu lagi boker. Wakakakakaka......

Penasaran sama muka gw, Om??

Cek this out :
http://i75.photobucket.com/albums/i313/Anjret/thyociexp38.gif

Wakakakakka....

raida said...

kamus.....halah....sampei keringetan translitinnya :D

retrospectext said...

Weh, mbak Eni ngakunya anfal, tapi ternyata karena kelaparan toh? :P Hahahahaha.
Nice story dood! Sayang gak ada foto" bush walking-nya.

w@hyu said...

wah, Mas Bakhri enak banget nih jalan2 mulu.. mau dong sekali2 ikutan.. apalagi ngeliat gambar air terjun itu jadi mupeng.. mending ke situ aja mas daripada ke PRJ :)

btw orang2 Oz baik juga ya :)

Bakhrian syah said...

@Eni: ga usah malu lah... udah dari sononya memang memalukan... hahahaha

@Ale: lagi boker?? makasih deh.... hahahah

@Raida: HAhahah... merendah nih... bukannya di sana kerja harus pakai bahasa Inggris juga?

Bakhrian syah said...

@Ali: Foto bush walking? pengen sih dipajang... sayang belum dikasih sama si pemilik foto... :)

@Wahyu: air terjun di sini sih mending di indo... bagusan... coba deh ke Grobogan Sewu... lebih keren...

Orang OZ baik?? ya ga semua lah... kayak orang Indo juga... KAlo Wahyu baik ga? hehehehe

tari said...

satu yang aku sesali....ga sempat ke Mc. Quarie..... :(

mina said...

aku suka Rufus -padahal gak berani ngomong dengannya hehehehe- for an aussie, ngomongnya jelas yah. btw, ada foto kalian di slidenya dia pas presentasi (ada dirimyuh, enni, wayan, dan siapa lagi ya ada nama2 kalian juga ditulis di situ, cieeeeh...).

Bakhrian syah said...

@Tari: McQuarie mana nih? McQuarie point? apa McQuarie University?
kalo yang point sih menurutku biasa aja... kalo yang uni itu malah seperti kuliah di tengah hutan... jadi ga usah menyesal deh... heheheheh

@Mina: Betul... Prof R itu memang baik banget... dan bicaranya dapatlah ditangkap sekitar 85%... soal nama kami memang dia pernah bilang... tapi kalo foto... ga nyangka aja dia akan mengeluarkan foto itu juga... yang di Waterfall itu kan?

mina said...

bukan, yang duduk di depan laptop.